מתכון

ירקות כבושים במלח

מכניסים לצנצנת איזה ירק שרוצים, שופכים פנימה תמיסת מי מלח, ממתינים כמה ימים - וזה מוכן. זהירות, ממכר

16,964 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
מלפפונים כבושים במלח. צילום: מרב סריג
מלפפונים כבושים במלח. צילום: מרב סריג
  • מה כובשים: בשיטה זאת ניתן לכבוש איזה ירק (או פרי) שרוצים: החלק הלבן של קליפות האבטיח; עגבניות מוצקות, ירוקות או שרי; צלפים; מלפפונים קטנים ועוד.
  • עיקרון הכבישה: מכינים תמיסת מי מלח ביחס של 1 כף מלח על כל כוס מים חמים. כשהמלח נמס לגמרי והתמיסה מתקררת יוצקים אותה לצנצנת עם הירקות עד השפה וסוגרים היטב. מניחים מחוץ למקרר על מגבת (התסיסה גורמת למים לנזול החוצה). הירקות מוכנים לאכילה אחרי שבוע.
  • שמיר: כשמכינים קליפות אבטיח מוותרים על השמיר.
  • גיוון: אם רוצים מוסיפים 1 כפית זרעי כוסברה ו/או 1 כפית פלפל אנגלי לצנצנת בנפח של 3 ליטרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתמיסת מי מלח

אופן ההכנה

1

מכינים תמיסת מי מלח: ממלאים את הצנצנת או הצנצנן בהן רוצים לכבוש את המלפפונים במים (מודדים בכוסות כמה מים מכילה כל צנצנת). מעבירים את המים לסיר ומוסיפים כף מלח על כל כוס מים, מבשלים רק עד שהמלח נמס לגמרי, מסירים מהאש ומצננים.

2

בינתיים ממלאים צנצנות בירקות שרוצים לכבוש. בכל צנצנת מניחים בין הירקות ומעליהם שיני שום, פלפל חריף פרוס וכמה ענפי שמיר.

3

ממלאים את הצנצנות עד השפה במי המלח וסוגרים היטב. מניחים מחוץ למקרר על מגבת (התסיסה גורמת למים לנזול החוצה). הירקות מוכנים לאכילה אחרי שבוע. לפני הפתיחה אפשר לשמור מחוץ למקרר במשך חודשים, אחרי הפתיחה שומרים במקרר עד שבוע.