זו הארוחה הכי קלה שיש – חותכים, מתבלים, מכניסים לתנור. אוכלים אפילו עם הידיים.
אם משתמשים בסילאן במקום בדבש המנה טבעונית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגלייז
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־220 מעלות. אם לירקות יש עלים וגבעולים, מסירים את עלים ומשאירים כ־5 ס”מ מהגבעול מחובר לירק. את העלים אפשר לשמור להכנת מנות אחרות (כמו צ'ימיצ'ורי או מרק עלים).
2
מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת בתבנית אפייה. מערבבים מיץ לימון, גרידת לימון, שמן זית, דבש, ג'ינג'ר ומלח פלפל שחור ויוצקים על הירקות. מכניסים לתנור וצולים במשך כ־40 דקות עד שהירקות משחימים.