אל הרוטב הוספתי את כל התבלינים שלהסנגרייה והוא נספג בתפוחים שהופכים לממתק מושלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחי עץ בסירופ תבלינים
לכבד
אופן ההכנה
מכינים תפוחים בסירופ תבלינים
1
שמים בסיר את כל החומרים למעט התפוחים ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות ברתיחה ומסננים.
2
מחזירים את הנוזל לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-8 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין יציבים.
3
מוציאים את התפוחים ומצננים. ממשיכים לבשל את הנוזל על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהוא מצטמצם בחצי ומסמיך.
מכינים את הכבד
4
מחממים תנור ל-220 מעלות.
5
מחממים מחבת עם שמן ומתבלים פרוסות כבד במלח ופלפל. צורבים את הכבדים כ- 30 שניות מכל צד להשחמה ומניחים בתבנית.
6
צולים כ-5-4 דקות בתנור עד שהכבד מגיע לדרגת מדיום-רייר.
מגישים
7
טובלים את התפוחים בסירופ ומניחים כל תפוח בצלחת הגשה. מניחים על כל תפוח פרוסת כבד ויוצקים מהסירופ המתובל.