החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכבד קצוץ
לבצל מקורמל
אופן ההכנה
לכבד קצוץ
1
חותכים את הבצל לפרוסות דקות. מחממים מחבת גדולה עם שמן, מוסיפים את הבצל ומתחילים לאדות אותו תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
2
מוסיפים את הכבדים ומטגנים אותם עם הבצל. מתבלים במלח ובפלפל תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש כשהכבדים שחומים מבחוץ אך רכים מבפנים. מצננים כשעה.
3
טוחנים גס במעבד מזון את הבצל עם הכבדים ועם הביצים הקשות, בודקים את התיבול ומעבירים לקערית הגשה.
לבצל מקורמל
4
מחממים את שמן הזית במחבת בינונית. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומתחילים לאדות אותו על אש בינונית תוך כדי ערבוב כדי שלא יישרף, עד שהוא משנה את צבעו לחום קרמל (בישול אטי).
להגשה
5
מפזרים את הבצל מעל הכבד ומגישים. הצעת הגשה: לחלופין, ניתן לעטר בפרוסות בצל סגול וגבעולי בצל ירוק קצוצים.