מתכון

כדורי שוקולד לבן, פקאן סיני ושבבי קוקוס

טראפלס בגרסה בהירה ומתוחכמת, עם טאץ' של מליחות

6,715 בשלנים התעניינו במתכון זה
כדורי שוקולד לבן, פקאן סיני ושבבי קוקוס של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
כדורי שוקולד לבן, פקאן סיני ושבבי קוקוס של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

אפשר להוסיף לפקאן הסיני עוד סוגי אגוזים, ואפשר לצפות את הכדורים בשברי פיסטוקים או באגוזי לוז טחונים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר בינוני חלב מרוכז וחמאה על אש בינונית, מוסיפים שוקולד לבן ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מסירים מהאש.

2

מוסיפים פקאן סיני, מערבבים ומצננים כ־20 דקות בטמפרטורת החדר.

3

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה גושים מהתערובות בגודל של חצי כדור פינג פונג. מעבירים למקרר לכ־15 דקות כדי שהתערובת תתייצב ותהפוך נוחה לעבודה. מוציאים מהמקרר ומגלגלים את הגושים לכדורים חלקים בין הידיים.

4

מגלגלים כל כדור בשבבי קוקוס.

5

מחזירים למקרר לכשעתיים עד להתייצבות מלאה.

6

מאחסנים בקופסה אטומה במקרר. מומלץ להוציא את הכדורים לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההגשה.