מתכון

כדורי שוקולד קוקוס “רפאלו” ממולאים בתמרים

נותנים ביס בשכבת שוקולד-קוקוס לבנה ומגרה ומגלים מלית תמר נימוחה שבלבה מסתתר אגוז לוז שלם

9,868 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
כדורי “רפאלו” ממולאים בתמרים. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
כדורי “רפאלו” ממולאים בתמרים. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

חטיף שוקולדי הוא כל מה שצריך לפעמים בסיום ארוחה. עכשיו תחשבו על חטיפים כאלה, רק בגרסה ביתית – עם שוקולד, קוקוס, אגוזים, חמאת בוטנים וההרכב הסודי – תמרים מגולענים שנותנים את המתיקות המיוחדת שלהם ומוסיפים מרקם רך. מכינים את החטיפים בשכבות, מקפיאים ומקבלים את הביס המתוק המושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי תמרים:

לשכבת קוקוס:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים כדורי תמרים:

1

מניחים בקערה תמרים, חמאה, קינמון, מי זהר ואגוזים קצוצים ולשים כמו בצק עד לקבלת תערובת אחידה במרקם מוצק. מחלקים את התערובת לכ-35 כדורים בקוטר של כ-2 ס”מ. מטביעים במרכז כל כדור אגוז לוז ומגלגלים שוב לכדור חלק.

מכינים שכבת קוקוס:

2

מערבבים חלבונים וסוכר בקערה ומבשלים בבן מארי עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה (64 מעלות). מסירים מהלהבה.

3

מקציפים את התערובת עד שהיא קרה למגע ומתקבל קצף יציב. מקפלים לתערובת שוקולד מומס וקוקוס עד לקבלת תערובת אחידה ומוצקה.

4

מחלקים את התערובת ל-35 כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

מרכיבים את הכדורים:

5

בידיים רטובות משטחים את כדורי הקוקוס ומניחים במרכז כל עיגול כדור תמרים. סוגרים את שכבת הקוקוס על כדור התמרים לקבלת כדור בתוך כדור. מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומעבירים למקרר להתייצבות. מגישים או שומרים בכלי אטום במקפיא עד חודש. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.