החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכדור שוקולד לבן
לרוטב וניל ושוקולד לבן
לקרמבל
אופן ההכנה
כדור השוקולד הלבן
1
ממסים את השוקולד הלבן. מורחים שכבה אחידה מהשוקולד בתבניות סיליקון בצורת חצי כדור ומקררים במקרר במשך 5 דקות. מוציאים ומצפים בעוד שכבת שוקולד לבן. מקררים במקרר במשך 5 דקות. מוציאים ומנתקים את חצאי הכדורים מהתבניות בעדינות. שומרים בקופסה אטומה.
לרוטב וניל ושוקולד לבן
2
מרתיחים את כל המרכיבים מלבד השוקולד בסיר עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן, מערבבים ושומרים בקירור.
לקרמבל
3
מעבדים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית.
4
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, עד שהקרמבל מזהיב.
להרכבת המנה
5
ממלאים מחצית מחצאי כדורי השוקולד הלבן בסורבה האשכוליות ומקפיאים.
6
מניחים כף מרוטב הווניל והשוקולד הלבן במרכז צלחת ומניחים עליו את חצי הכדור. מניחים כף מהקרמבל על הגלידה וסוגרים בחצי כדור שוקולד נוסף. מקשטים את הצלחת במעט שמן זית.
7
מחממים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהוא כמעט רותח.
8
יוצקים את הרוטב החם על הכדור עד המסה.