מתכון

כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות

כדורי שוקולד לבן ממולאים בהפתעה צוננת

878 בשלנים התעניינו במתכון זה
כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות, רוטב וניל ושוקולד לבן וקרמבל של שפית-קונדיטורית אור חורי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות, רוטב וניל ושוקולד לבן וקרמבל של שפית-קונדיטורית אור חורי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדור שוקולד לבן

לרוטב וניל ושוקולד לבן

לקרמבל

אופן ההכנה

כדור השוקולד הלבן

1

ממסים את השוקולד הלבן. מורחים שכבה אחידה מהשוקולד בתבניות סיליקון בצורת חצי כדור ומקררים במקרר במשך 5 דקות. מוציאים ומצפים בעוד שכבת שוקולד לבן. מקררים במקרר במשך 5 דקות. מוציאים ומנתקים את חצאי הכדורים מהתבניות בעדינות. שומרים בקופסה אטומה.

לרוטב וניל ושוקולד לבן

2

מרתיחים את כל המרכיבים מלבד השוקולד בסיר עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על השוקולד הלבן, מערבבים ושומרים בקירור.

לקרמבל

3

מעבדים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורית.

4

משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, עד שהקרמבל מזהיב.

להרכבת המנה

5

ממלאים מחצית מחצאי כדורי השוקולד הלבן בסורבה האשכוליות ומקפיאים.

6

מניחים כף מרוטב הווניל והשוקולד הלבן במרכז צלחת ומניחים עליו את חצי הכדור. מניחים כף מהקרמבל על הגלידה וסוגרים בחצי כדור שוקולד נוסף. מקשטים את הצלחת במעט שמן זית.

7

מחממים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהוא כמעט רותח.

8

יוצקים את הרוטב החם על הכדור עד המסה.