מתכון

כיכר שוקולד פריכה משובצת מרנג וברס

קינוח גאוני שמבוסס על מתכון של נייג’לה לוסון, ששיחקנו קצת עם ההפתעות שלו

ינואר 2023
כיכר שוקולד פריכה משובצת מרנג וברס של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)
כיכר שוקולד פריכה משובצת מרנג וברס של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: אילן נחום)

מערבבים בסיס של שוקולד, חמאה וסירופ תירס (או דבש), מוסיפים את כל הפינוקים שרוצים ושולחים למקרר. הכיכר נשמרת במקפיא כמה זמן שתרצו. אם לא מצאתם סירופ תירס, אתם יכולים להשתמש בדבש או בגלוקוזה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2

שמים חמאה, שוקולד וסירופ תירס בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל לקרם אחיד. שומרים 1/2 כוס בצד.

3

מוסיפים מרנג וברס, מערבבים לתוך קרם השוקולד ויוצקים לתבנית. יוצקים מעל את הקרם ששמרנו בצד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שהשוקולד מתקשה.

4

שומרים במקפיא ולפני ההגשה מפשירים מעט במקרר ופורסים.