מתכון

כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט

כיסוני בצק מטוגנים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, שמוגשים עם תבשיל רך ויוגורט חמצמץ שמרככים אותם לכדי ביס מושלם

7,571 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

שימו לב: הבצק זקוק ל-6 שעות מנוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

לתבשיל מנגולד

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן לטיגון עמוק, כ־8 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר ל־6 שעות לפחות.

מכינים את המילוי

2

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מניחים חצילים בתבנית, מברישים בנדיבות בשמן זית ואופים כ־20 דקות להשחמה וריכוך. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר.

4

מועכים את החצילים בעזרת מזלג, מוסיפים לקערה גבינה, עלי זעתר, סומק ומלח ומערבבים.

מכינים את תבשיל המנגולד

5

מחממים שמן בסיר ומטגנים שום כדקה להזהבה. מוסיפים מנגולד, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהתבשיל רך. מוסיפים מיץ לימון, סומק ומלח ומערבבים.

מכינים את הכיסונים

6

מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי שלושה־ארבעה מ"מ. קורצים עשרה עיגולים בקוטר 12 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול כ־50 גרם (כף גדושה) מהמילוי ומקפלים לחצי. מהדקים את הקצוות בעזרת האצבעות (כמו טורטליני).

7

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים כ־4 דקות להזהבה יפה.

מרכיבים את המנה

8

יוצקים כמה כפות יוגורט בצלחות הגשה, מניחים מעל כמות נדיבה של תבשיל מנגולד ושני כיסונים ומגישים.

גיוון: מחליפים את החצילים שבמילוי בק"ג וחצי תרד. מאדים את התרד עם שמן זית במחבת גדולה כ-2 דקות עד ריכוך. מעבירים למסננת ומניחים בצד חצי שעה להגרת הנוזלים (כדי שהבצק לא יירטב). ממשיכים בהכנת המילוי מסעיף 4.