הכמות היא ל-5-6 כיפות בקוטר 5-6 ס"מ בתבנית סיליקון (אפשר לאפות גם בכוסות או בקוקוטים).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשוקולטה
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות. משמנים את תבניות הסיליקון.
2
ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי או במיקרוגל.
3
מערבבים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים.
4
ממלאים את כיפות הסיליקון בתערובת ומשטחים בעזרת מרית. אופים 10 דקות בדיוק. משהים להתייצבות 3־4 דקות והופכים על צלחת הגשה.
לשוקולטה
5
מרתיחים בסיר את כל המרכיבים מלבד השוקולד. מסננים את הנוזל החם לקערה עם השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את השוקולטה על הכיפות. אפשר להגיש עם גלידה או קצפת.