מתכון

כיפת שוקולד חמה עם שוקולטה מקסיקנית

עוגת שוקולד חמה שנאפית בצורת כיפה, ומעליה נמזג רוטב שוקולדי סמיך ומתובל בקינמון, פלפל אנגלי וצ'ילי חריף

23,239 בשלנים התעניינו במתכון זה
כיפת שוקולד חמה עם שוקולטה מקסיקנית של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
כיפת שוקולד חמה עם שוקולטה מקסיקנית של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

הכמות היא ל-5-6 כיפות בקוטר 5-6 ס"מ בתבנית סיליקון (אפשר לאפות גם בכוסות או בקוקוטים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשוקולטה

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. משמנים את תבניות הסיליקון.

2

ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי או במיקרוגל.

3

מערבבים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים.

4

ממלאים את כיפות הסיליקון בתערובת ומשטחים בעזרת מרית. אופים 10 דקות בדיוק. משהים להתייצבות 3־4 דקות והופכים על צלחת הגשה.

לשוקולטה

5

מרתיחים בסיר את כל המרכיבים מלבד השוקולד. מסננים את הנוזל החם לקערה עם השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את השוקולטה על הכיפות. אפשר להגיש עם גלידה או קצפת.