החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מבשלים את הכרובית:
2
מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים רותחים. מכניסים את הכרובית בשלמותה (עם הגבעול והעלים הירוקים — המים לא חייבים לכסות את כולה) ומבשלים 15 דקות עם כיסוי חלקי עד שהכרובית מתרככת מעט.
בינתיים מכינים את הבשאמל:
3
ממיסים חמאה בקלחת על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות או עד שהרוטב מסמיך מאוד. אם יש גושים ממוססים אותם בעזרת מטרפה. מתבלים היטב במלח ופלפל, שום ותימין. מכבים את הלהבה ומוסיפים תרד טרי — הוא קמל מייד אך עדיין שומר על הצבע שלו. מערבבים.
4
מוציאים את הכרובית מהמים ומייבשים. אם צריך, חותכים מעט מהבסיס כדי שהיא תוכל לשבת יפה בתבנית האפייה.
5
מכסים את הכרובית בבשאמל מכל הצדדים, עדיף עם מרית כדי לא לאבד אף טיפה מהרוטב.
6
אופים כ-20 דקות עד שהבשאמל מזהיב באופן שווה מכל הצדדים (אם יש צורך מסובבים את התבנית במהלך האפייה).