מתכון

כרובית בגלימת בשאמל תרד

תמיד מרשים להגיש כרובית שלמה לשולחן, אבל כשהיא עטופה בבשאמל מוזהב עם כתמי תרד ירוקים, היא אפילו יותר מגרה

15,219 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
כרובית בגלימת בשאמל תרד
. עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן
כרובית בגלימת בשאמל תרד . עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשאמל:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מבשלים את הכרובית:

2

מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים רותחים. מכניסים את הכרובית בשלמותה (עם הגבעול והעלים הירוקים — המים לא חייבים לכסות את כולה) ומבשלים 15 דקות עם כיסוי חלקי עד שהכרובית מתרככת מעט.

בינתיים מכינים את הבשאמל:

3

ממיסים חמאה בקלחת על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות או עד שהרוטב מסמיך מאוד. אם יש גושים ממוססים אותם בעזרת מטרפה. מתבלים היטב במלח ופלפל, שום ותימין. מכבים את הלהבה ומוסיפים תרד טרי — הוא קמל מייד אך עדיין שומר על הצבע שלו. מערבבים.

4

מוציאים את הכרובית מהמים ומייבשים. אם צריך, חותכים מעט מהבסיס כדי שהיא תוכל לשבת יפה בתבנית האפייה.

5

מכסים את הכרובית בבשאמל מכל הצדדים, עדיף עם מרית כדי לא לאבד אף טיפה מהרוטב.

6

אופים כ-20 דקות עד שהבשאמל מזהיב באופן שווה מכל הצדדים (אם יש צורך מסובבים את התבנית במהלך האפייה).