מתכון

כרובית בלימון כבוש ועשבים

שף אסף שנער מחוות צוק מבשל ארוחת סדר מרהיבה עם כרובית בתנור שתכניס עניין לשולחן החג

18,055 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
כרובית בלימון כבוש ועשבים של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו
כרובית בלימון כבוש ועשבים של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר שמן סויה לטיגון עמוק.

לרוטב

2

במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הרוטב (למעט מיץ הלימון) וטוחנים בפולסים קצרים. טועמים ומוסיפים מיץ לימון.

3

כשהשמן חם מטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג (במקום טיגון ניתן לצלות את הכרובית בתנור ב־250 מעלות במשך 5־10 דקות, עד להזהבה יפה).

4

מעבירים את הכרוביות לצלחת הגשה, בוזקים מעל מעט מלח ומגישים עם הרוטב בצד.