מתבלים את הכרובית בסגנון הודי: מחליפים את התבלינים שבמתכון בכפית כורכום, 1/2 כפית אבקת קארי חריפה, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון, 1/4 כפית כמון טחון ו-1/4 כפית גראם מסאלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומשהים כ-10 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
3
בינתיים מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול וחולטים כרובית 8-7 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך. מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.
4
מתבלים את הכרובית במלח ופלפל בנדיבות (חשוב לתבל את הכרובית היטב) ומניחים אותה הפוכה בתבנית כשהגבעולים כלפי מעלה.
5
יוצקים מחצית מהרוטב לתוך הכרובית כדי שהוא יחלחל בין הפרחים, הופכים ומורחים עליה את שאר הרוטב.
6
אופים כ-45 דקות עד שהכרובית זהובה. מדי 10 דקות משקים את הכרובית ברוטב. מגישים חם.
7
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.