המתכון מותאם לצנצנת בנפח 3 ליטר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשרה
אופן ההכנה
1
שוטפים את הצנצנת במים רותחים לחיטוי.
2
ממלאים את הצנצנת בכרוב. מפזרים שמיר ופרוסות שום בין נתחי הכרוב.
3
מערבבים את מרכיבי המשרה בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים 20 דקות.
4
מוזגים את המשרה על הירקות שבצנצנת וסוגרים מיד. מניחים במקום מוצל.
5
כעבור שבוע החמוצים מוכנים לאכילה. לאחר הפתיחה יש לאחסן במקרר.
גיוונים: מחליפים את הכרוב במלפפונים טריים מאוד, שעדיין מחובר אליהם הפרח הצהוב בקצה. אין להסיר את הפרח לפני הכבישה.