מתכון

כרוב כבוש של אלרן גולדשטיין

כל כך קל להכין חמוצים בבית, עד שלא ברור למה מישהו קונה בכלל

25,266 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
כרוב כבוש של אלרן גולדשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
כרוב כבוש של אלרן גולדשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

המתכון מותאם לצנצנת בנפח 3 ליטר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה

אופן ההכנה

1

שוטפים את הצנצנת במים רותחים לחיטוי.

2

ממלאים את הצנצנת בכרוב. מפזרים שמיר ופרוסות שום בין נתחי הכרוב.

3

מערבבים את מרכיבי המשרה בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים 20 דקות.

4

מוזגים את המשרה על הירקות שבצנצנת וסוגרים מיד. מניחים במקום מוצל.

5

כעבור שבוע החמוצים מוכנים לאכילה. לאחר הפתיחה יש לאחסן במקרר.

גיוונים: מחליפים את הכרוב במלפפונים טריים מאוד, שעדיין מחובר אליהם הפרח הצהוב בקצה. אין להסיר את הפרח לפני הכבישה.