מתכון

כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים

הכרוב מקבל טעם מיוחד כאשר מאדים אותו במיצים של עצמו עם מעט שומן. השיטה הזו מכונה באנגלית braising

6,209 בשלנים התעניינו במתכון זה
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

במקרה שלפנינו זה לא סתם שומן אלא חמאה מתובלת באנשובי, שום ופטרוזיליה. הנמנעים ממוצרי חלב יכולים להחליף את החמאה בשמן זית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים חמאה עם אנשובי, שום, פטרוזיליה ותערובת תיבול.

2

מניחים כרוב בסיר רחב ונמוך, מפזרים עליו מלח, פלפל וחתיכות מהחמאה המתובלת. מבשלים על להבה גבוהה עד שהכרוב מתחיל להפריש נוזלים.

3

מנמיכים להבה, מניחים נייר אפייה ישירות על הכרוב ומכסים גם במכסה. אם הלהבה לא נמוכה דיה, מוסיפים מעט מים רק כדי להניע את האידוי של נוזלי הכרוב כדי שהוא לא ייחרך. מאדים כך 30 דקות או עד שהכרוב רך וזהוב.