מתכון

כרוב מותסס

תהליך ההתססה גורם לכרוב להחמיץ ולקבל את הטעם המיוחד שלו

9,666 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את גזע הכרוב ומניחים בצד (אני משתמשת בו כמשקולת כיסוי). חותכים את הכרוב דק ככל האפשר (אפשר להשתמש במנדולינה).

2

מניחים את הכרוב בקערה גדולה, בוזקים את המלח ומערבבים היטב תוך כדי עיסוי. מכסים בצלחת ומניחים לכרוב להגיר נוזלים כשעה. המלח מוציא את המים וחלק מהסוכרים הנמצאים בכרוב.

3

סוחטים את הכרוב היטב, מניחים בצפיפות בצנצנת ויוצקים את הנוזלים שניגרו. מניחים את גזע הכרוב מעל ולוחצים מעט. ההתססה נעשית רק בתוך הנוזלים ולכן חשוב לכסות את הכרוב במשהו כבד מעט כדי שלא יצוף. אם גזע הכרוב אינו כבד דיו אפשר להשתמש בשורש סלרי או בשקית אטומה עם מים.

4

אני נוהגת להתסיס בטמפרטורת החדר כשבוע עד 10 ימים ולאחר מכן אני מעבירה את הצנצנת למקרר. פותחים את הצנצנת מדי יום כדי לשחרר את הגז שנוצר בתהליך ההתססה.