החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחמישה כריכים
לממרח כתום
לממרח ירוק
לממרח סגול
לעיטור
אופן ההכנה
לממרח כתום
1
מבשלים את העדשים לאחר ההשריה בסיר עם מים עד לרתיחה, כ-10-15 דקות. מסננים את המים ומניחים את העדשים בצד.
2
קולפים את הגזרים ואת הבטטה וחותכים אותם לחתיכות גדולות. מבשלים את חתיכות הגזר והבטטה עם מעט מלח עד לריכוך הירקות.
3
מכניסים לקערת בלנדר את העדשים יחד עם הירקות הרכים. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שן שום ושמן זית וטוחנים יחד.
לממרח ירוק
4
מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הממרח וטוחנים יחד במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
לממרח סגול
5
מבשלים את הסלק השלם בקליפתו בסיר עם מים עד לרתיחה ולריכוך (לחלופין, אפשר לעטוף את הסלק השלם בנייר כסף ולאפות אותו במשך שעה בתנור בחום של 240 מעלות).
6
מכניסים לקערת הבלנדר את הסלק המרוכך עם שאר מרכיבי הממרח הסגול וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
להרכבת הכריך
7
מורחים כל ממרח על פרוסה אחת של לחם קסטן מחיטה מלאה.
8
בעזרת קולפן ירקות מכינים סרטים של גזר, כרוב סגול, סלק טרי או כל ירק אהוב אחר, ומקשטים את הכריך.
9
על ממרח האפונה קוצצים עירית או מניחים גרגירי אפונה שלמים לקישוט.
10
מסדרים פרוסה מעל פרוסה, כשהאחרונה, שאינה מרוחה, חותמת את המגדל הצבעוני. חוצים את הכריך לשניים ועוטפים בנייר.