החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לדוקסל פטריות
אופן ההכנה
מכינים דוקסל פטריות
1
מאדים בצל במחבת עם חמאה 3 דקות, מוסיפים פטריות, מתבלים ומאדים 8 דקות נוספות. יוצקים יין ומצמצמים עד לאידוי מוחלט כ-10 דקות. מצננים.
מכינים את הכריכונים למילוי
2
מורידים את הקצוות של הבגט, חותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס”מ וחותכים כל פרוסה במרכזה כמעט עד הסוף (כמו בשיטת המפרום), כך שנוצרים כ-10 כריכונים המחוברים בקצה אחד.
ממלאים וקולים
3
פותחים ומרחיבים את הכיס בכל כריכון בעזרת האצבע וממלאים בכפית דוקסל, אצבע קממבר ושמינית או שתיים של אגס.
4
מחממים מחבת צלייה עם פסים לחום בינוני-גבוה. משמנים מעט את המחבת, מברישים את הברוסקטות בשמן זית משני הצדדים וקולים את הברוסקטות 3 דקות מכל צד או כמעט עד חריכה. אם רוצים משפשפים את הצד החם יותר בשן שום. מגישים מייד.