מתכון

כריכוני ברוסקטה עם דוקסל פטריות, קממבר ואגסים

דוקסל הוא הדרך הכי מוצלחת להתענג על טעמן העמוק של הפטריות. הקממבר מתחממת מעט ומתחברת עם האגסים

1,951 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
כריכוני ברוסקטה עם דוקסל פטריות, קממבר ואגסים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
כריכוני ברוסקטה עם דוקסל פטריות, קממבר ואגסים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לדוקסל פטריות

אופן ההכנה

מכינים דוקסל פטריות

1

מאדים בצל במחבת עם חמאה 3 דקות, מוסיפים פטריות, מתבלים ומאדים 8 דקות נוספות. יוצקים יין ומצמצמים עד לאידוי מוחלט כ-10 דקות. מצננים.

מכינים את הכריכונים למילוי

2

מורידים את הקצוות של הבגט, חותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס”מ וחותכים כל פרוסה במרכזה כמעט עד הסוף (כמו בשיטת המפרום), כך שנוצרים כ-10 כריכונים המחוברים בקצה אחד.

ממלאים וקולים

3

פותחים ומרחיבים את הכיס בכל כריכון בעזרת האצבע וממלאים בכפית דוקסל, אצבע קממבר ושמינית או שתיים של אגס.

4

מחממים מחבת צלייה עם פסים לחום בינוני-גבוה. משמנים מעט את המחבת, מברישים את הברוסקטות בשמן זית משני הצדדים וקולים את הברוסקטות 3 דקות מכל צד או כמעט עד חריכה. אם רוצים משפשפים את הצד החם יותר בשן שום. מגישים מייד.