מתכון

כרעי עוף ותפוזים בקוקי

בעידן שבו שפים מתהדרים בנפלאות המטבח המולקולרי ובשיטות בישול עתידניות אני שמח להחזיר את הכבוד לשקית הקוקי

8,899 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

היא זמינה, נוחה ומפיקה טעמים וניחוחות ביתיים בלתי ניתנים לחיקוי. בקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים, ללא סכנת ייבוש. ל-8 כרעיים תזדקקו לשקית ענקית או לשתיים רגילות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

מתבלים את כרעי העוף במלח ופלפל שחור. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד הזהבה.

3

מעבירים את הכרעיים ל-2 שקיות קוקי ומחלקים ביניהן תפוזים, גבעולים ושורש סלרי, תימין, מרווה, אורגנו ושום. יוצקים פנימה יין לבן. סוגרים ומניחים בתבנית אפייה. מחוררים את השקיות מעט בחלק העליון בעזרת מזלג.

4

אופים 45 דקות עד שהעוף זהוב ועשוי, וכשנועצים בו סכין ניגרים ממנו נוזלים צלולים. במידת הצורך אופים עוד כמה דקות.

טיפ: הופכים את נוזלי הצלייה לרוטב. יוצקים את נוזלי הבישול שבשקית למחבת ומצמצים על להבה גבוהה עד לחצי מהכמות המקורית. יוצקים על העוף, התפוזים והירקות.