היא זמינה, נוחה ומפיקה טעמים וניחוחות ביתיים בלתי ניתנים לחיקוי. בקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים, ללא סכנת ייבוש. ל-8 כרעיים תזדקקו לשקית ענקית או לשתיים רגילות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות.
2
מתבלים את כרעי העוף במלח ופלפל שחור. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד הזהבה.
3
מעבירים את הכרעיים ל-2 שקיות קוקי ומחלקים ביניהן תפוזים, גבעולים ושורש סלרי, תימין, מרווה, אורגנו ושום. יוצקים פנימה יין לבן. סוגרים ומניחים בתבנית אפייה. מחוררים את השקיות מעט בחלק העליון בעזרת מזלג.
4
אופים 45 דקות עד שהעוף זהוב ועשוי, וכשנועצים בו סכין ניגרים ממנו נוזלים צלולים. במידת הצורך אופים עוד כמה דקות.