מתכון

לביבות טונה עם עשבי תיבול, כרשה ומנגולד

לביבות עסיסיות ברוטב לימוני עדין של השפית פרידה רז

10,074 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לביבות טונה עם עשבי תיבול, כרשה ומנגולד של שפית פרידה רז. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
לביבות טונה עם עשבי תיבול, כרשה ומנגולד של שפית פרידה רז. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

ללביבות

1

מפרידים את עלי המנגולד מהגבעול הלבן. קוצצים את העלים לחוד ואת הגבעולים לחוד.

2

מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הכרשים הקצוצות ואת עלי המנגולד הקצוצים (את גבעולי המנגולד שומרים בצד). לאחר האידוי מכסים את המחבת עד שהם מתרככים ומקררים.

3

מוסיפים לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.

4

יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

לרוטב

5

מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן) שנשמרו בצד. מאדים 2 דקות, מוסיפים את המים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.

להגשה

6

מוסיפים את הרוטב ללביבות ומבשלים יחד כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.