החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
ללביבות
1
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעול הלבן. קוצצים את העלים לחוד ואת הגבעולים לחוד.
2
מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הכרשים הקצוצות ואת עלי המנגולד הקצוצים (את גבעולי המנגולד שומרים בצד). לאחר האידוי מכסים את המחבת עד שהם מתרככים ומקררים.
3
מוסיפים לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
4
יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
לרוטב
5
מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן) שנשמרו בצד. מאדים 2 דקות, מוסיפים את המים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות.
להגשה
6
מוסיפים את הרוטב ללביבות ומבשלים יחד כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.