אל תוותרו על גרעיני החמנייה שמשדרגים אותן. ארוחה קלה מושלמת לערב חם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הלביבות:
1
מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים מומלחים. מוסיפים כרובית ומביאים לרתיחה שנייה על להבה גבוהה. מבשלים כ-20 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.
2
מסננים את הכרובית, מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.
3
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים ביצה טרופה וקוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי, מוסיפים כף קוואקר.
4
מחממים שמן קנולה בעומק 3-2 ס”מ במחבת רחבה על להבה גבוהה.
5
יוצרים לביבות מהתערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה. מטגנים משני הצדדים להזהבה (אם הלביבות מתפרקות בטיגון, מוסיפים כף-שתיים קוואקר לתערובת). מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את הרוטב ומגישים:
6
מערבבים יוגורט עם שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
7
מגישים את הלביבות עם רוטב יוגורט.