מתכון

לביבות עדשים, כרובית וכוסמת ברוטב טחינה־גזר

לביבות עדשים טבעוניות, בריאות וקלות להכנה עם רוטב שמקפיץ את הטעם

3,133 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
לביבות עדשים, כרובית וכוסמת ברוטב טחינה־גזר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
לביבות עדשים, כרובית וכוסמת ברוטב טחינה־גזר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את הכוסמת חצי בישול: 7 דקות במים רותחים (רק עד שהכוסמת תהיה "נגיסה"). מוציאים את העדשים ממי ההשריה, ומייבשים היטב את העדשים ואת הכוסמת.

2

מגררים את הבצלים וסוחטים את נוזליהם.

3

חולטים את הגזר: מבשלים 4 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח. מגררים את הגזר החלוט בפומפייה.

4

מכניסים למעבד מזון את העדשים, הכוסמת והכרובית. מוסיפים את הבצל, הגזר, הכוסברה, הצ'ילי ואת התבלינים. גורסים במעבד המזון עד קבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה.

5

יוצרים לביבות שוות בגודלן. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מניחים את הלביבות על המחבת עד עשייה (כ-3 דקות מכל צד).

לטחינה

6

מערבבים את הטחינה עם כוס מיץ גזר סחוט קר. מתבלים בכורכום.

להגשה

7

מניחים את הלביבות על צלחת הגשה ומגישים לצד הטחינה.