מתכון

לביבות פול ירוק ועשבי תיבול

הלביבות האלו מבוססות על לביבות ירק קלאסיות, בתוספת הפול שמעניק להן מרקם קראנצ'י יותר

2,933 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
לביבות פול ירוק ועשבי תיבול של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לביבות פול ירוק ועשבי תיבול של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

"אני אוהבת מאוד פול", מעידה רעות עזר. "עכשיו הוא בעונה, ולכן אני מקפידה לשלב אותו בכל מיני מנות. הלביבות האלו מבוססות על לביבות ירק קלאסיות, והוספתי להן את הפול שמעניק להן מרקם פריך יותר. עושר עשבי התיבול מזכיר קצת את הערוק – לביבת הירק העיראקית".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה פול עם עשבי תיבול.

2

מניחים את הירקות המגוררים במסננת, מוסיפים מעט מלח ומשהים כמה דקות עד שהם מתחילים להפריש נוזלים. סוחטים את הירקות היטב בעזרת הידיים ומוסיפים אותם לקערה עם הפול ועשבי התיבול.

3

מוסיפים לקערה את התבלינים, קמח וביצים ומערבבים היטב.

4

מחממים את השמן במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת תלוליות מהתערובת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה, מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.