מתכון

לביבות קינואה, עדשים וירקות במטבל שמנת

לביבה היא גם דרך טובה להכנת מנת שאריות. אם נשאר פירה מארוחת צהריים, קחו אותו כחומר גלם ללביבות פריכות

20,130 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לביבות קינואה, עדשים וירקות במטבל שמנת של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
לביבות קינואה, עדשים וירקות במטבל שמנת של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

ללביבות

1

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הלביבות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לטיגון

2

מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.

3

מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.

לרוטב

4

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב: שמנת, שום, שמיר ומיונז. טועמים ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל. מגישים את הלביבות עם המטבל בצד.