החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
ללביבות
1
מכניסים לקערה את כל מרכיבי הלביבות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
לטיגון
2
מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.
3
מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.
לרוטב
4
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב: שמנת, שום, שמיר ומיונז. טועמים ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל. מגישים את הלביבות עם המטבל בצד.