החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב עגבניות
אופן ההכנה
לרוטב
1
וצקים למחבת 2-3 כפות שמן, מוסיפים את הבצל, מכסים את המחבת ומטגנים על להבה גבוהה עד להזהבה מלאה. מוסיפים את הסוכר והשום. מערבבים היטב ומוסיפים את העגבניות. מצמצמים על אש בינונית. טועמים ומתקנים תיבול.
ללביבות
2
מכניסים לקערה את כל החומרים: טבורוג, ריקוטה, ביצים, פירורי לחם, כמון, נענע ועלי קורנית, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3
מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן על אש בינונית (עדיף להשתמש במחבת כבדה או עם ציפוי טפלון). יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות בגודל 4-5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה מלאה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן.
להגשה
4
מוסיפים את עלי הבזיליקום לתוך הרוטב ויוצקים אותו לצלחת הגשה. מכניסים את הלביבות לרוטב ומגישים (אפשר להגיש את הרוטב בצד).