מתכון

לביבות ריקוטה ופירות יבשים

במקור הרוסי מכינים את הלביבות עם טבורוג, גבינה רוסית שדומה לריקוטה. בגרסה זו שולבו גם פירות יבשים וקליפת תפוז

3,037 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
לביבות ריקוטה. צילום: shutterstock
לביבות ריקוטה. צילום: shutterstock

מרקחת דובדבנים

החומרים לצנצנת קטנה:

1 כוס (200 גרם) סוכר

200 גרם דובדבנים

1/4 כוס (50 מ"ל) מים

אופן ההכנה:
מבשלים את כל החומרים בסיר על האש הכי נמוכה שיש במשך 90 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה.

2

יוצרים מהתערובת כדורים ומקמחים אותם מכל הצדדים. משטחים מעט כל כדור ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים.

מגישים

3

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, ריבה, דבש או מרקחת דובדבנים (ראו מתכון).