החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות, מבשלים בסיר מלא מים עד ריכוך, מסננים את המים ומועכים את התפודים לפירה.
3
בזמן שהתפודים מתבשלים קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת ב-2 כפות שמן זית למשך 10 דקות לפחות, עד ריכוך מלא.
4
קולפים ומגררים את הגזר.
5
מעבירים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל המטוגן לקערה ומוסיפים כורכום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות טעימה כבר בשלב הזה.
6
יוצרים בעזרת הידיים קציצות דקות יחסית (הקציצות ישתטחו עוד תוך כדי אפייה). רצוי להרטיב את מעט את הידיים, מכיוון שהתערובת דביקה. מניחים את הלביבות בתבנית ומושחים אותן במעט שמן זית לפני שמכניסים אותן לתנור, לקבלת צבע שחמחם יותר.
7
מכניסים את הלביבות לתנור לכ-40-45 דקות (כדאי לבדוק כבר אחרי כ-30 דקות). הלביבות מוכנות כאשר הן שחומות מלמעלה. אין להוציא אותן לפני שהן מצטננות כמעט לגמרי ומתייצבות.