מתכון

לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף – בָּנָטָאז'

זהו מאכל כשר לפסח, מכיוון שאפשר להחליף את הקמח בקמח מצה בלי שהטעם ייפגע והוא משביע בזכות תפוחי האדמה

35,560 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף - בָּנָטָאז' - של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף - בָּנָטָאז' - של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

אילנית כהן פרידמן: "ביום החג של פסח אימא מכינה בָּנָטָאז'. היינו מתעוררות לריח בישול תפוחי האדמה, ועד הצהריים הכול היה מוכן. אהבנו לראות את התהליך שבו הפירה הפך ללביבה. אהבנו לעמוד ליד אימא בזמן שהכינה את הבנטאז'. כאשר לביבה הייתה יוצאת מהשמן, אחת מאיתנו הייתה גונבת אותה מיד ומחזיקה ביד עד שתתקרר.".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את תפוחי האדמה בסיר יחד עם 3 ביצים, יוצקים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך כ־25 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד והביצים קשות.

2

שוטפים את הביצים במי ברז ומניחים בצד. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית. מוסיפים 2 מהביצים הנותרות, את הכורכום והמלח ומערבבים. מוסיפים 1 כף קמח ומערבבים שוב.

3

מכינים את המילוי: מחממים מעט מהשמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את חזה העוף והפטרוזיליה ומטגנים במשך כ־5 דקות, עד שהעוף מזהיב וכל הנוזלים מתאדים. מניחים להתקרר.

4

מקלפים את הביצים הקשות ומגררים בפומפייה גסה. מוסיפים לתערובת העוף ומערבבים.

5

מניחים את הקמח הנותר בקערה שטוחה.

6

עובדים בידיים רטובות: מחלקים את מחית תפוחי האדמה ל־10 כדורים. משטחים כדור, מניחים במרכזו כף מתערובת העוף, סוגרים ומכדררים לכדור. טובלים בקמח ומגלגלים לציפוי מושלם. חוזרים על הפעולות עם שאר המחית ומילוי העוף.

7

מחממים את השמן הנותר בסיר על אש בינונית ובקערה שטוחה טורפים את הביצה הנותרת עם 2 כפות מים. כשהשמן חם טובלים כל כדור מקומח בביצה ומחליקים בזהירות לשמן. מטגנים במשך כ־2 דקות מכל צד, עד שמתקבל גוון זהוב עמוק.

8

בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.

מתכון מספר הבישול  יא אמנא- מג'רבה לכאן / מטבח תוניסאי משפחתי מאת שושנה  כהן-לברן.
הוצאת לאנצ'בוקס. 246 עמ' . מחיר 149 שקלים

לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף – בָּנָטָאז' – של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף – בָּנָטָאז' – של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן