מתכון

לביבות תרד וריקוטה בליווי סלסת עגבניות – מלפטי

גבינת הריקוטה הנייטרלית יכולה בקלות לספוח טעמים והיא מתנהגת למופת כתוספת לכל מאפה או קציצה

19,791 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מלפטי - לביבות תרד וריקוטה בליווי סלסת עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
מלפטי - לביבות תרד וריקוטה בליווי סלסת עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת עגבניות

אופן ההכנה

1

חולטים את עלי התרד כשתי דקות במים רותחים, ומעבירים אותם למי קרח. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים גס.

2

מניחים את עלי התרד הקצוצים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, ומשהים את התערובת לפחות כשעה במקרר.

3

בידיים רטובות במעט מים מלבבים לביבות שטוחות מהתערובת. מחממים במחבת טפלון שמן זית בעומק 1 ס"מ ומטגנים את הלביבות כדקה מכל צד.

לסלסת עגבניות

4

מגררים את העגבניות בפומפייה, קוצצים דק את שן השום, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלסה ומערבבים לתערובת אחידה.

5

מגישים את הלביבות לצד סלסת העגבניות.