מתכון

לברק קריספי בעישון עדין

שפית לילה גראבלי מגישה מתכונים ים תיכוניים שאין מתאימים מהם למזג האוויר ולתוצרת המקומית. מזרח תיכון ישן וטוב

1,983 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
לברק קריספי בעישון עדין של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
לברק קריספי בעישון עדין של שפית לילה גראבלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את פלפל הצ'יפוטלה ואת הזעתר דק מאוד. מוסיפים מעל את המלח, הפלפל, הכמון ושמן הזית ומערבבים עם המחמאה עד קבלת תערובת אחידה (אם המחמאה קשה, ניתן להכניס למיקרו לכמה שניות).

2

חורצים בנתחי הלברק שני חתכים בכל צד ומורחים את המחמאה בין החריצים ובפנים הדג. מניחים את הנתחים על גריל בחום גבוה (עדיף גריל פחמים), וצולים כל צד כ-6 דקות. בזמן שהדג מונח על הגריל אפשר למרוח מחמאה במברשת, בכל צד פעם אחת.