מתכון

לוביה יבשה עם בצל סגול ושמיר

בשולחן החג למנות הירק יש משמעות סמלית המבוססת על משחקי מילים. לוביה, שנקראת רוביא, אוכלים כדי שירבו זכויותינו

5,729 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017

את האחראית לריבוי הזכויות מבשלים עם מוח של כבש – כדי שנהיה לראש ולא לזנב. כאן ויתרתי על המוח (כלום לא יקרה אם נזדנב השנה קצת מאחור) והכנתי סלט פתיחה קליל מלא בשמיר – אחד העשבים האהובים במטבח הפרסי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית בשפע מים ללא מלח כ-35 דקות או עד שהיא מתרככת.

2

מערבבים את כל החומרים ומניחים ל-30 דקות לספיגת טעמים. נשמר עד יום במקרר.