החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל:
אופן ההכנה
מאדים מנגולד:
1
מחממים מחבת עם שמן זית ושום כ-2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח ומעט זהוב. מוסיפים גבעולי מנגולד ומאדים 5-3 דקות לריכוך. מוסיפים את העלים ומאדים עוד דקה. מתבלים ומערבבים.
מכינים בשאמל:
2
ממיסים חמאה בסיר בינוני. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ לקבלת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שמסמיך ומתקבל מרקם קרמי. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופרמזן או קשקבל ומערבבים. שומרים 1/4 מכמות הבשאמל לציפוי הלזניה.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים ואופים:
4
מורחים מעט בשאמל בתבנית ומתחילים לסדר בשכבות: עלי לזניה, עליהם תערובת מנגולד ושום, עליה גבינת פטה ולבסוף בשאמל וכך הלאה. מסיימים בעלי לזניה ויוצקים מעל את הבשאמל ששמרנו. מפזרים גבינת פרמזן או קשקבל.
5
אופים 45-40 דקות עד שזהוב ומבעבע. ממתינים 5 דקות לפחות לפני שחותכים.