מתכון

לזניה מפורקת במחבת

דרך חדשה לפרק, להרכיב ולהגיש את מנת הלזניה החגיגית

4,599 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל.

2

מבשלים את עלי הלזניה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה, מסננים ומערבבים בזהירות עם 2 כפות שמן זית כדי שהעלים לא יידבקו. מכסים ושומרים בצד.

3

מחממים מחבת גדולה חסינת חום על להבה בינונית. מוסיפים את יתרת שמן הזית ובצל ומטגנים 5-4 דקות עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים דקה נוספת.

4

מגבירים להבה, מוסיפים פרוסות שינקן מעושן ומטגנים 4-3 דקות עד שהפרוסות נצרבות היטב. מערבבים בעדינות. מוסיפים תרד ומאדים תוך כדי ערבוב 5-4 דקות עד שהוא מאבד מנפחו וצבעו הופך ירוק מבריק.

5

מוסיפים רוטב Passata ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 6-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

6

מוסיפים את עלי הלזניה המבושלים וחצי מכמות הבזיליקום ומערבבים היטב. מפזרים מלמעלה פרוסות גבינה.

7

צולים בתנור החם כ-10 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

8

מוציאים מהתנור, מפזרים את יתרת הבזיליקום ומגישים מייד.