מתכון

לזניה מצות וגבינות

לזניה של פסח, שמכינים בדיוק כמו לזניה מסורתית - אלא שבמקום דפי פסטה משתמשים במצות

17,921 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
לזניה מצות וגבינות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
לזניה מצות וגבינות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מחממים סיר עם שמן, מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

2

מעבירים ללהבה בינונית, מכסים חלקית ומבשלים 25-20 דקות לחיבור טעמים.

מרכיבים את הלזניה ואופים

3

: מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

טובלים מצות במים, עוטפים במגבת וממתינים 15-10 דקות עד שהן מתרככות ונעשות אלסטיות.

5

מערבבים קוטג’ עם שמנת מתוקה, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

6

יוצקים לתבנית כ-3 כפות מרוטב העגבניות ומניחים מעל 2 מצות זו ליד זו. מורחים על המצות 5-4 כפות מתערובת הקוטג’ ו-6 כפות רוטב עגבניות ומפזרים כ-1/3 מכמות הגבינות המגוררות. מכסים ב-2 מצות נוספות וחוזרים על מבנה השכבות פעם נוספת (קוטג’, עגבניות, גבינות ומצות). מעל שכבת המצות העליונה יוצקים רק 5-4 כפות מתערובת הקוטג’ ומפזרים את יתרת הגבינות (מה שנשאר מרוטב העגבניות ישמש להגשה).

7

אופים כ-30 דקות ללא כיסוי עד הזהבה.

8

מצננים מעט, חותכים לריבועים ומגישים עם רוטב עגבניות ועלה בזיליקום.

חוכמת מטבח
מצות, ביצים, תפו"א
מצות משמשות לייצוב המאפה. לפעמים הן נותנות לו צורה, על תקן שכבת בצק או קלתית, ולפעמים הן מתפקדות על תקן פירורי לחם. לפני העבודה מרטיבים אותן גם כדי שייעשו אלסטיות ואפשר יהיה לעצב אותן לצורה הרצויה וגם כדי שלא יספחו נוזלים מן התערובת ויהפכו את המאפה ליבש.
ביצים משמשות לייצוב התערובת וגם ליצירת מאפה במרקם עשיר, עסיסי ולא דחוס.
תפוחי אדמה תורמים לקבלת מרקם נימוח ויציב, קריספיוּת וכמובן טעם נפלא.
שיטה ברוב המקרים אפשר לטגן את הפשטידה על להבה בינונית-נמוכה או לאפות בתנור.
חשוב להקפיד על המינון בין שלושת המרכיבים, כדי שהפשטידה תהיה יציבה מצד אחד אבל גם עסיסית ולא יבשה מצד שני.