החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל:
לסלמון:
לתרד:
אופן ההכנה
מכינים רוטב בשאמל:
1
ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים שום וכשעולה ריח מוסיפים גם קמח. מערבבים לרביכה, יוצקים חלב קר ושמנת וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מתבלים ומצננים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסלמון:
3
ממיסים חמאה עם שום במחבת, ומאדים סלמון תוך כדי ערבוב.
4
מוסיפים מלח, פלפל שחור, יין ומיץ לימון. מבשלים עוד 3-2 דקות, מסירים מהכיריים ומקררים. מוסיפים פרמזן ומוצרלה ומערבבים.
מכינים את התרד:
5
מערבבים תרד עם ביצה, ריקוטה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מרכיבים את הלזניה ואופים:
6
יוצקים 1/4 כוס רוטב בשאמל לתבנית ומסדרים עלי לזניה. יוצקים עליהם 1/2 כוס בשאמל, מפזרים מחצית מתערובת התרד ועליה מעט מוצרלה. ממשיכים עם עלי לזניה, שכבה של סלמון ועליה יוצקים 1 כוס בשאמל ומעט מוצרלה. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, מעליהם 1/2 כוס בשאמל, יתרת התרד ומעט מוצרלה. מסדרים שכבת עלי לזניה אחרונה, יוצקים את יתרת הבשאמל, המוצרלה והפרמזן.
7
אופים 45 דקות או עד שפני הלזניה זהובים.