מתכון

לזניה עם בטטה ודלורית

המאכל האיטלקי האהוב שאומץ אצלנו לתפריט שבועות. השפים אמיר פורת ורוסלה יונה מגישים לזניה עם בטטה ודלורית

10,802 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב בשמל

אופן ההכנה

1

חותכים את הדלורית ואת הבטטה לקוביות בגודל של 1 ס"מ. מערבבים עם קוביות החמאה ועלי המרווה.

2

מניחים את הירקות עם החמאה ועלי המרווה בתבנית חסינת אש ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות. מוציאים מהתנור ומסירים את עלי המרווה.

3

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.

מכינים את הבשמל

4

ממסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.

מרכיבים את המנה

5

בתחתית התבנית מורחים 3-4 כפות מרוטב הבשמל ומניחים מעל 3 דפי לזניה. יוצקים על דפי הלזניה כשליש מכמות הבשמל ומשטחים באופן אחיד.

6

מניחים שליש מכמות קוביות הבטטה והדלורית לכיסוי שטח התבנית. מפזרים מעל שליש מכמות גבינת המוצרלה ושליש מכמות גבינת הפרמזן.

7

חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.

8

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 30-35 דקות.