מתכון

לזניה עם חצילים וגבינת עיזים

המאכל האיטלקי האהוב שאומץ אצלנו לתפריט שבועות, והפעם - עם חצילים וגבינת עיזים

27,406 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לזניה עם חצילים וגבינת עיזים של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
לזניה עם חצילים וגבינת עיזים של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב העגבניות

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית. קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומביאים להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך כחצי דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, המלח, הפלפל השחור והאורגנו ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מקררים את הרוטב לטמפרטורת חדר.

מכינים חצילים

2

פורסים את החצילים לאורכם בעובי של 1 ס"מ ומברישים במעט שמן זית כל פרוסה. מניחים על נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות וממתינים עד הזהבה קלה.

הרכבת המנה

3

יוצקים על תחתית התבנית 4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים בצורה אחידה על פני כל תחתית התבנית. מניחים 3 דפי לזניה על הרוטב ועליהם כשליש מכמות הרוטב. מורחים בצורה אחידה. על הרוטב מניחים פרוסות חצילים לכיסוי שטח התבנית. מפזרים שליש מכמות גבינת העיזים ושליש מכמות גבינת הקשקבל. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 30-35 דקות.

4

על הרוטב מניחים פרוסות חצילים לכיסוי שטח התבנית. מפזרים שליש מכמות גבינת העיזים ושליש מכמות גבינת הקשקבל. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

5

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 30-35 דקות.