מתכון

לזניית ירוקי חווה עם דלעת צלויה

כדי להגיש לשולחן את המעדנים הכי טריים וטעימים, השף אסף שנער מכין לזניה מחומרי הגלם הכי טריים שיש

2,984 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לזניית ירוקי חווה עם דלעת צלויה של שף אסף שנער. צילום : אפיק גבאי
לזניית ירוקי חווה עם דלעת צלויה של שף אסף שנער. צילום : אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח, מוסיפים את דפי הלזניה ומבשלים אותם בסבבים של 8 עלים בכל פעם, לא בישול מלא אלא עד דרגת אל דנטה (¾ בישול). מוציאים לקערה עם מי קרח ומעט שמן. מייבשים את עלי הלזניה על מסננת ומקפידים שלא יידבקו זה לזה.

2

מחממים סיר גדול על האש, מוסיפים שמן זית ובצל, ומטגנים עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את החמאה ואז בהדרגה את העלים הירוקים - בכל פעם שמתפנה מקום מוסיפים עוד עלים. שומרים בצד 15 עלי תרד ו-15 עלי בוק צ'וי.

3

מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כ-5 דקות עד שמצטמצם.

4

מוסיפים 750 מ"ל שמנת מתוקה. מבשלים כחצי שעה לצמצום הנוזלים ולהסמכה. מוסיפים חצי מכמות הפרמזן וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מסמיכים. מתבלים במעט מלח ופלפל.

5

מעבירים את הירוקים למסננת המונחת מעל קערה ומצננים.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל ושמן זית, ואופים כמעט עד ריכוך מלא. מקררים.

7

מערבבים את גבינת השמנת עם 50 מ"ל של השמנת המתוקה ומערבבים עד שהגבינה רכה מספיק למריחה (אם יש צורך, מוסיפים עוד שמנת מתוקה).

8

מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה, מורחים שכבה דקה של גבינת שמנת ומסדרים את דפי הלזניה. שמים מעל חלק מתערובת העלים שציננו ומפזרים חצי מכמות הגבינה הצ'רקסית או הריקוטה.

9

מסדרים שכבה נוספת של דפי הלזניה. מורחים שכבה דקה של גבינת שמנת ומוסיפים את שארית תערובת העלים המבושלים. מפוררים את שארית הגבינה הצ'רקסית ומוסיפים את הפרמזן שנותר. מפזרים את קוביות הדלעת.

10

במחבת נוספת מקפיצים כ-2 דקות את העלים הטריים ששמרנו בצד עם מעט שמן (עד שמתרככים) ומפזרים על הלזניה.

11

חוצים את כדורי המוצרלה ומפזרים גם אותם מעל. מכניסים לתנור חם (180 מעלות), ל-20 דקות. מוציאים ומגישים.