מתכון

לחם ענבים

לחמים אישיים יפהפיים משובצים באשכולות ענבים ועלי גפן

9,221 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
לחם ענבים של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו
לחם ענבים של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

מעל הגג של אייבי גדלה גפן מזן איזבלה, ובימים אלה הענבים שלה מבשילים ומחליפים את צבעם מירוק לסגול. בהשראתם, אבישג מכינה לחמים אישיים משובצים באשכולות ענבים ועלי גפן. בישול הענבים בסירופ סוכר עוזר להם להתקרמל בזמן האפייה ומשמר את צורתם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לענבים בסירופ סוכר

ללחם

לקרם ענבים

אופן ההכנה

מכינים ענבים בסירופ

1

מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ למעט הענבים בסיר גדול שיכול להכיל את הענבים. ממשיכים לבשל על להבה בינונית 2־3 דקות, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים לסירופ 2 סוגי אשכולות ענבים ומשאירים ל־10 דקות או עד שלב הקליעה. הענבים יתרככו ויקבלו מעטה מבריק.

מכינים לחם

2

חולטים עלי גפן בקערת מים רותחים עם קורט מלח כדקה ומעבירים למי קרח. מסננים ושומרים בצד. אם משתמשים בעלי גפן כבושים, שוטפים אותם ומסננים.

3

מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, שמן זית, מים ומלח ולשים במהירות בינונית כ־10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חם כשעה וחצי או עד שהוא מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור ומגלגלים את הכדורים לרצועות באורך 15 סנטימטר.

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים כל אשכול ענבים ל־3 חלקים שווים. מלפפים כל רצועת בצק סביב 1/3 אשכול ענבים ועלי גפן בצורה חופשית, כך שהבצק לא מכסה לגמרי את הענבים וחלקם מבצבצים החוצה. מסדרים בתבנית במרווחים. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים 30 דקות נוספות, עד שהמאפים מכפילים את גודלם. בינתיים מחממים תנור ל־185 מעלות.

מכינים קרם ענבים

5

מרסקים ענבים במעבד מזון לתערובת אחידה ונוזלית עם חתיכות קליפה. מעבירים לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות לקבלת ריבה סמיכה. שומרים בסיר עד ההגשה. את הקרם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בצנצנת אטומה עד חודשיים.

אופים ומגישים

6

מברישים את המאפים בשמן זית ואופים 15־20 דקות, עד שהם תופחים ומשחימים משני הצדדים ועל הענבים מופיעים סימני חריכה. מצננים מעט ומגישים לצד קרם ענבים.