מתכון

לחם פורים (נגולה)

מאפה מרוקני מסורתי: מעין לחם מתוק עם הרבה שקדים חלוטים, קלופים וטחונים והפתעה באמצע

5,610 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחם פורים (נגולה). צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
לחם פורים (נגולה). צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

לעולם לא אשכח את לחם פורים של סבתא שלי. זהו מאפה מרוקני מסורתי, שסבתי הכינה בפורים בלבד – מעין לחם מתוק עם הרבה שקדים חלוטים, קלופים וטחונים (אני זוכרת, כי הייתי עוזרת לסבתא לקלף אותם) והפתעה באמצע – ביצה קשה שלמה.
לפני ארבע שנים אחד הלקוחות של “לחם ארז” הביא לי לטעום את המאפה הזה, שהכינו אצלו במשפחה. איך שראיתי את הלחם, באמצע הקונדיטוריה והעבודה, פרצתי בבכי של געגועים – "זה לחם-פורים של סבתא שלי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים בקערה, למעט הביצים השלוקות, ולשים עד לבצק אחיד, חלק ורך. מכסים ומתפיחים 45 דקות עד להכפלת הנפח. לשים שוב 2 דקות, מכסים ומתפיחים שוב שעה נוספת.

2

שמים בצד 200 גרם מהבצק, שישמש לקישוט, ומחלקים את היתרה ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים מעט. מניחים ביצה על קליפתה במרכז.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

מגלגלים את הבצק ששמרנו בצד ל-6 רצועות ארוכות. מניחים כל 2 רצועות כמו צלב על כל ביצה. מורחים את הבצק בביצה ומתפיחים שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

5

אופים 25-20 דקות. מומלץ לזגג את המאפים בסירופ סוכר לאחר האפייה (מרתיחים כוס סוכר וכוס מים 5 דקות. מצננים מעט ומברישים את המאפים).

6

מגישים וקורעים בידיים קודם את הביצה (לא שוכחים לקלף אותה), ואז את הלחם לפיסות.