זה לא לחם קופים שאתם מכירים. שימו לב: לא כל הכדורים באותו גודל, וזה מוסיף חן לעוגה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק שמרים מתוק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מעצבים וממלאים:
3
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר כ-25 ס”מ ועובי 1 ס”מ. חותכים את הבצק בסכין או בגלגלת פיצה לקבלת כ-60 ריבועים קטנים. הריבועים בשוליים יהיו קטנים יותר, וזה בסדר.
4
משמנים את התבנית בחמאה רכה בנדיבות.
5
מערבבים סוכר חום וקינמון בקערית.
6
מגלגלים כל ריבוע בצק לכדור קטן. משטחים את הכדור בכף היד וטומנים במרכזו מטבע שוקולד או מעט שוקולד קצוץ. אוספים את השוליים, סוגרים ומגלגלים לכדור.
7
טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום והקינמון ומניחים בתבנית. מסדרים את כדורי הבצק שורות-שורות בתבנית ומוודאים שהשורה האחרונה אחידה בגובהה.
מתפיחים ואופים:
8
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
9
מחממים תנור ל-180 מעלות.
10
מסירים את הניילון הנצמד ואופים 35-30 דקות או עד שהמאפה מתייצב בחלקו העליון ומוכן גם בחלקו הפנימי.
11
מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.
12
העוגה במיטבה ביום הכנתה וטעימה במיוחד כשהיא חמימה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.