אם רוצים לשמור את הבצק במקרר ולאפות כל פעם קצת, בשלב סיום הלישה מעבירים לקערה משומנת ומשמנים קלות את הבצק, מכסים בבד ובמכסה, ומעבירים למקרר. בכל פעם שרוצים לאפות – לוקחים מנת בצק וממשיכים לפי ההוראות לעיל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את החלב וממסים בו את המלח והחמאה (המסה מלאה). שומרים בצד ומחכים שיצטנן מעט.
2
מעבירים את הקמח לקערת לישה גדולה, מוסיפים את הסוכר, תערובת החלב, הביצים והמים ומתחילים ללוש. מוסיפים פנימה את המוצרלה ולשים ביד עד לקבלת בצק רך, גמיש, חלק ונוח. ממשיכים ללוש על משטח העבודה.
לשימוש מיידי
3
משמנים את הבצק במעט שמן ומעבירים להתפחה בקערה עד שהוא מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל-180 מעלות, יוצרים כדורי לחמניות ומסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב ומברישים בביצה טרופה. אופים בתנור החם עד להזהבה.