מתכון

לחמניות יין אדום וצ'דר

את הגבינה מטמינים בלחמניות לפני האפייה, היא נמסה ואז שוב מתגבשת והלחמניות מקבלות לב גבינתי טעים

1,918 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לחמניות יין אדום וצ'דר של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
לחמניות יין אדום וצ'דר של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

בפעם הראשונה שהחלטתי להמיר נוזלים ביין אדום גיליתי שהמרקם הופך לעסיסי וגמיש יותר. את הלחמניות אני קושרת עם גבעולי בצל ירוק – זה נראה נהדר ולא משפיע על הטעם. אל תיבהלו אם במהלך האפייה הגבינה קצת נוזלת החוצה – זה חלק מהתהליך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לעיצוב

אופן ההכנה

1

מערבלים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

2

מכינים קערת מי קרח. מרתיחים מים בסיר וחולטים את גבעולי הבצל הירוק כדקה, מוציאים מהסיר עם מלקחיים ומעבירים מיד למי הקרח. חוצים את הגבעולים לאורכם.

3

חותכים כל מחצית לאורכה ל־3 רצועות (כך שמכל גבעול יתקבלו 6 רצועות דקות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל־20 כדורים, משטחים כל כדור בצק לדיסקית בעובי של כ־1/2 ס"מ. מניחים במרכז כל דיסקית קוביית גבינה וסוגרים את הבצק מעל ללחמנייה עגולה. מהדקים את קצוות הבצק לסגירה. מסדרים את הלחמניות בתבנית כשקפל הסגר כלפי מטה. מברישים את פני הלחמניות בביצה טרופה.

4

כורכים סביב כל לחמנייה 2 רצועות בצל ירוק בצורת איקס. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

5

מחממים תנור ל־150 מעלות ואופים את הלחמניות כ־40 דקות עד שהן משחימות מעט. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.