מתכון

לחמניות כוסמין

לחמניות בעלות טעם מתקתק-אגוזי ומרקם מיוחד. המתכון מבוסס על מתכון של "אורנה ואלה" עם התאמות ושינויים קלים

67,916 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
לחמניות כוסמין. צילום: shutterstock
לחמניות כוסמין. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים שמרים עם סוכר ו-1/4 כוס מים בקערית עד לקבלת בלילה אחידה.

2

מערבלים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה.

3

מוסיפים את בלילת השמרים ואת שאר המים לקערת המיקסר ומערבלים לקבלת בצק. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות 8 דקות עד שהוא חלק ואחיד

4

מכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשתדלים לא להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים בני כ-50 גרם כל אחד.

6

מגלגלים כל חלק לכדור על משטח מקומח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7

מתפיחים 20 דקות.

8

מחממים תנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.

9

מפזרים קצת קמח על הלחמניות וחורצים חתך קטן במרכז כל כדור. אופים כ-20 דקות עד שהן מזהיבות יפה.