החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים שמרים עם סוכר ו-1/4 כוס מים בקערית עד לקבלת בלילה אחידה.
2
מערבלים קמח ומלח במיקסר עם וו לישה.
3
מוסיפים את בלילת השמרים ואת שאר המים לקערת המיקסר ומערבלים לקבלת בצק. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות 8 דקות עד שהוא חלק ואחיד
4
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשתדלים לא להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים בני כ-50 גרם כל אחד.
6
מגלגלים כל חלק לכדור על משטח מקומח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7
מתפיחים 20 דקות.
8
מחממים תנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
9
מפזרים קצת קמח על הלחמניות וחורצים חתך קטן במרכז כל כדור. אופים כ-20 דקות עד שהן מזהיבות יפה.