מתכון

לחמניות פלאפל

מה שכיף בלחמניות האלה הוא אלמנט ההפתעה - הטעם שלהן הוא בדיוק כשל פלאפל אך המרקם לגמרי שונה

27,413 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ
    לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ
  • לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ
    לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ

עוד יותר כיפית היא הידיעה שהן אפויות ולא מטוגנות, ולכן אפשר למלא אותן בטחינה ובסלט ולזלול בלי נקיפות מצפון. לא כדאי לוותר על הכוסברה גם אם אתם לא ממעריציה – במהלך האפייה הטעם והארומה שלה מתעדנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את החומוס

1

מבשלים גרגרי חומוס בשפע מים שעתיים-שלוש עד שהם רכים לגמרי, מסננים וטוחנים במעבד מזון לעיסה חלקה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים חלק מגרגרי החומוס לעיטור.

מכינים את הבצק ומתפיחים

2

מנפים קמח לקערה, מפוררים לתוכו שמרים ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים מים ולשים בעזרת וו לישה 10 דקות לקבלת בצק אלסטי. מוסיפים את החומוס, מלח, שום, זרעי כמון, כוסברה ופלפל חריף ולשים עוד 3 דקות עד שהם נטמעים בבצק.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים שעה עד שעה וחצי עד שהבצק תופח אך עדיין גמיש למגע אצבע.

מעצבים את הלחמניות, מתפיחים שוב ואופים

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו ל- 30 חלקים שווים (במשקל של כ- 70 גרם האחד), משהים למנוחה של כ- 15 דקות ויוצרים מכל פיסת בצק לחמנייה אליפטית.

5

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור הפוכה, מקמחים קלות ומניחים עליו את הלחמניות במרווחים של 2 ס”מ, מכסים בניילון ומתפיחים 30 דקות.

6

מברישים את פני הלחמניות בחלמון ומפזרים עליהן שומשום. אם רוצים משבצים 4-3 גרגרי חומוס (מאלה ששמרנו) על כל לחמנייה.

7

1/2 שעה לפני האפייה מניחים אבן שמוט במרכז התנור (אם אין, אפשר להניח תבנית תנור רגילה הפוכה) ותבנית קטנה בתחתיתו ומחממים את התנור ל- 190 מעלות.

8

מחליקים על האבן את נייר האפייה שעליו מונחות הלחמניות ויוצקים במהירות 1/2 כוס מים לתבנית שבתחתית (כדי ליצור אדים).

9

אופים כ- 20 דקות עד שפני הלחמניות משחימים.