מתכון

לחמניות צְ'וִוישְטָארי

לחמניות מקמח תירס לבן, שהוא עדין יותר מהקמח הצהוב, ולכן מפיק לחמניות רכות ועסיסיות יותר

15,093 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
לחמניות צ'ווישטארי של אירמה קזר. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל
לחמניות צ'ווישטארי של אירמה קזר. צילום: דניאל לילה | סגנון: תמי סגל

השימוש בקמח תירס נפוץ מאוד בגיאורגיה, ולכן אפשר למצוא כמה גרסאות של לחמי תירס יבשים יחסית, המוגשים לצד מרקי שעועית לסוגיהם. הגרסה האהובה עלי היא זו שמגיעה מאזור סְוָואנֶטִי שבמערב גיאורגיה, הידוע בתירס המשובח שגדל בו. מדובר בלחמניות מקמח תירס לבן, שהוא עדין יותר מהקמח הצהוב, המפיק לחמניות רכות ועסיסיות יותר. כאן המלית משולבת בבצק עצמו, ואפשר גם להכין לחמניות ממולאות בגבינה (ממלאים כמו קובה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח תירס עם מים רותחים בקערה בעזרת כף עץ. מכסים בצלחת וממתינים כ-10 דקות עד שהמים נספגים.

2

‏ מוסיפים גבינה מגוררת ומלח ומערבבים היטב לתערובת אחידה. ‏

3

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומעצבים כל כדור לצורה אליפטית (כמו קובה מטוגנת) באורך 10 ס"מ. ‏

4

מחממים מחבת כבדה עם 3-2 כפות שמן ומטגנים את הלחמניות 2 דקות משני הצדדים עד להשחמה. בכל סבב טיגון מוסיפים עוד כף-שתיים שמן במידת הצורך.