זכרונות אהבה מגאורגיה

מאפים גאורגיים שישדרגו כל ארוחה

הצצה לאוצרות הבצקים והגבינות גרוזיניות
אפריל 2019

בשביל רוב הישראלים חצ'פורי הוא סירת בצק, שבבטנה מלית גבינה וביצה רוטטת, אבל מי שמסתובב בגיאורגיה יגלה שלא מעט מאפים נקראים כך. יש חצ'פורי שנראים כמו כיסנים ואחרים שדומים לפוקאצ'ות, לכופתאות ואפילו ללזניה. בנוסף לחצ'פורי יש בגיאורגיה עשרות מאפים המדגימים את הזוגיות המופלאה שבין בצק לגבינה. אירמה קזר, מומחית למטבח הגיאורגי ובעלת חברת הנסיעות "גורי טרוול", המתמחה בטיולים לגיאורגיה, פותחת צוהר לעולם מופלא של מאפים, שרק מהם אפשר להרים שולחן שבועות לתפארת.