בכל מקרה כדאי להגיש כמו בדוכני הרחוב בתורכיה: מגולגל לצורת לאפה, שלתוכה נוספו פרוסות רעננות של עגבנייה ובצל ומעט עלי פטרוזיליה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לבצק גמיש.
2
מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
מכינים את הציפוי
3
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים בצל להזהבה קלה. מוסיפים פפריקה ורסק ומטגנים עוד דקה. מעבירים לקערה ומצננים.
4
מוסיפים שום, בשר, עגבניות, חציל, פלפל חריף, פטרוזיליה מלח ופלפל ומערבבים.
5
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מעצבים ואופים
6
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים במשקל כ-100 גרם כל אחד ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי ½1 ס"מ. מניחים בתבנית מקומחת, מורחים ככף שמן זית על כל עלה ומפזרים מתערובת הבשר (התורכים מורחים שכבה דקה, אנחנו שמים בנדיבות) וצנוברים.
7
אופים כ-12ד קות עד שהבצק אפוי והבשר עשוי.
מגישים
8
מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. מפזרים מעט בצל טרי, מניחים מעל פרוסת עגבנייה או שתים ומפזרים פטרוזיליה. מגלגלים כמו לאפה ומגישים.