מתכון

לחמעג’ון טלה, עגבניות וצנוברים

התשובה המזרח תיכונית הניצחת והבשרית לפיצה. אתם בוחרים בצק דק או עבה ואם למרוח שכבה דקה של בשר או להיות נדיבים

18,081 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
לחמעג’ון | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
לחמעג’ון | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

בכל מקרה כדאי להגיש כמו בדוכני הרחוב בתורכיה: מגולגל לצורת לאפה, שלתוכה נוספו פרוסות רעננות של עגבנייה ובצל ומעט עלי פטרוזיליה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לבצק גמיש.

2

מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

מכינים את הציפוי

3

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים בצל להזהבה קלה. מוסיפים פפריקה ורסק ומטגנים עוד דקה. מעבירים לקערה ומצננים.

4

מוסיפים שום, בשר, עגבניות, חציל, פלפל חריף, פטרוזיליה מלח ופלפל ומערבבים.

5

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מעצבים ואופים

6

מחלקים את הבצק ל-10 כדורים במשקל כ-100 גרם כל אחד ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי ½1 ס"מ. מניחים בתבנית מקומחת, מורחים ככף שמן זית על כל עלה ומפזרים מתערובת הבשר (התורכים מורחים שכבה דקה, אנחנו שמים בנדיבות) וצנוברים.

7

אופים כ-12ד קות עד שהבצק אפוי והבשר עשוי.

מגישים

8

מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. מפזרים מעט בצל טרי, מניחים מעל פרוסת עגבנייה או שתים ומפזרים פטרוזיליה. מגלגלים כמו לאפה ומגישים.