מתכון

ליבה – לחם בדואי צרוב באש

ליבה הוא לחם בדואי שטוח שאותו זורקים לתוך המדורה, אופים בין הגחלים הלוחשות, מוציאים ומנערים את החלקים החרוכים

22,619 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
ליבה - לחם שטח בדואי אפוי בגחלים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש
ליבה - לחם שטח בדואי אפוי בגחלים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

במקור הלחם נעשה ללא שמרים, אבל הגרסה שלי כוללת שמרים והתוצאה חרוכה מבחוץ ורכה מבפנים. אפשר להכין את הבצק עד שלב יצירת הכדורים לילה מראש. משמנים בשמן זית ושומרים בקופסה אטומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים כמה דקות לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה ומאפשרים לבצק לנוח כ־1/2 שעה.

2

משמנים מגש, לשים מעט את הבצק, מחלקים אותו ל־8 כדורים של כ־200 גרם האחד ומניחים במגש. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מקמחים משטח עבודה או מגש רחב נוסף בשפע קמח, מניחים כדור בצק אחד במגש (את היתר משאירים מכוסים), משטחים אותו ומותחים לאט בין הידיים לקבלת יריעה אובלית בקוטר של כ־20 סנטימטר ובעובי של 1 סנטימטר. לוחצים על הבצק עם האצבעות ליצירת שקערוריות.

4

יוצרים אזור של גחלים לבנות בצדי המדורה או המנגל. מניחים את הבצק על הגחלים, אופים כ־2 דקות והופכים אותו. אופים 2 דקות בצד השני ומוציאים בעזרת מלקחיים. מנערים את הלחם היטב, חובטים בו כדי לנער החוצה חלקים חרוכים ואוכלים מיד. יוצקים מעל שמן זית ומגישים לצד משוויה (לא חובה).