חשוב להצטייד באנשובי מאיכות טובה. אם משתמשים בצלפים משומרים במלח, כדאי לשטוף אותם לפני שמוסיפים לרוטב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים פסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה (לפי הוראות היצרן), מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
2
מחממים מחבת גדולה עם שמן, שום ואנשובי ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה עד שהאנשובי מתפרק לגמרי.
3
מוסיפים את מי הבישול, קליפת לימון, צלפים ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
4
מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה נוספת תוך ערבוב. מתבלים במלח ופלפל.
5
מגישים חם עם פרמזן מגוררת.